Έρχεται τετραήμερο με κλειστά σχολεία για τους μαθητές

Έρχεται τετραήμερο με κλειστά σχολεία για τους μαθητές

Οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα θρανία μετά την ανάπαυλα των 16 ημερών για τις διακοπές του Πάσχα και ειδικά όσοι φοιτούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έχουν μπροστά τους ένα μήνα μαθημάτων καθώς η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Το απρόσμενο τετραήμερο ανάπαυλας από τις σχολικές υποχρεώσεις για όλους τους μαθητές 

Βέβαια, η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 χαρίζει στους μαθητές ένα τετραήμερο αποχής από τα μαθήματα και τις σχολικές υποχρεώσεις στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα, ό΄λα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 αλλά και την Δευτέρα 10 Ιουνίου ενώ το ενδιάμεσο σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία για ένα τετραήμερο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας. 

Μάλιστα τα κλειστά σχολεία λόγω Ευρωεκλογών θα επηρεάσουν και τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 καθώς έχει ήδη γίνει η απαραίτητη τροποποίηση στο πρόγραμμα των εξετάσεων για μαθητές τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ. 

Το ίδιο βέβαια ισχ΄ύει και για τις προαγωγικές εξετάσεις μαθητών Γυμνασίου αλλά και Λυκείου. 

Οι προαγωγικές εξετάσεις και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Α ́, Β ́και Γ ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ε.Α.Ε. και Γυμνασίων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ στα μαθήματα της Ομάδας Α ́ διεξάγονται από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 έως την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

Οι προαγωγικές εξετάσεις της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Η αλλαγή στις Πανελλήνιες 2024 και η μικρή ανάπαυλα για τους υποψηφίους ΓΕΛ - ΕΠΑΛ 

Ειδικότερα, για τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλήνιες 2024 λόγω των Ευρωεκλογών θα υπάρξει ένα κενό, και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Αντίστοιχα οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου.

Πηγή: dnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα