Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο αλλά και τις απολυτήριες εξετάσεις.

Στις 30 Μάϊου 2024 ξεκινάνε οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το πρώτο μάθημα στα ΕΠΑΛ και στις 31 Μάϊου κάνουν πρεμιέρα οι εξετάσεις στα ΓΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως το 2023, στην Α' και Β' Λυκείου δεν υπάρξαν αλλαγές. Στις προαγωγικές εξετάσεις το 50% των θεμάτων προήλθε από την Τράπεζα Θεμάτων. Προϋπόθεση εισαγωγής ήταν να έχει ο μαθητής γενικό μέσο όρο 10.

Αντίστοιχα το 2022 δεν υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός μετεξεταστέων λόγω της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι ο βαθμός καμίας τάξης δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά την πιο απαιτητική τάξη, την Γ' Λυκείου οι μαθητές για πρώτη φορά θα εξεταστούν στις Απολυτήριες Εξετάσεις εκτός από τις Πανελλαδικές με το 50% των θεμάτων να προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ' Λυκείου είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα τρία μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και η Ιστορία Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 2ου, του 3ου και του 4ου Πεδίου και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Πεδίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν υπάρχει Τράπεζα Θεμάτων. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, τα θέματα θα επιλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Τονίζεται ότι ο βαθμός του Απολυτηρίου δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: alfavita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα