Πανελλαδικές 2019: Ώρα για μηχανογραφικό – Συμβουλές για τη συμπλήρωσή του

Πανελλαδικές 2019: Ώρα για μηχανογραφικό – Συμβουλές για τη συμπλήρωσή του

Ξεκινά από την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων στις οποίες οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα έχουν συμπληρώσει τις σχολές που προτιμούν να εισαχθούν με βάση τις βαθμολογίες που πήραν στις εξετάσεις. 

Οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουλίου να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://exams.it.minedu.gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση». 

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. 

ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. 

Επτά  συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

Πριν από την υποβολή, ο υποψήφιος μπορεί να γράψει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε χαρτί τις επιλογές του.

Οι πρώτες σχολές που θα δηλώσει ο υποψήφιος, πρέπει να είναι εκείνες που θέλει πραγματικά να εισαχθεί, ανεξάρτητα με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει. Οι προτιμήσεις των σχολών πρέπει να ανταποκρίνονται στα επιστημονικά ενδιαφέροντα, αλλά και στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Η πρώτη ομάδα σχολών πρέπει να δηλωθεί, από τις υψηλόβαθμες προς τις χαμηλόβαθμες και την ίδια στιγμή, από την πιο κοντινή πόλη προς την πιο μακρινή.

Οι προβλέψεις για τις βάσεις δεν θα πρέπει να αποτελούν το βασικό κριτήριο επιλογής των σχολών στο μηχανογραφικό. Το ότι μία σχολή ακούγεται πως θα σημειώσει άνοδο στη βάση της, δεν σημαίνει πως πρέπει να αποκλειστεί από το μηχανογραφικό.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην αρίθμηση των επιλογών: Πρέπει να είναι συνεχόμενη από τον αριθμό 1 και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

Ο  υποψήφιος να μην επηρεάζεται από τις προτιμήσεις άλλων υποψηφίων.

Είναι φρόνιμο, ο κάθε υποψήφιος να δηλώσει όσο πιο πολλά τμήματα μπορεί από το επιστημονικό πεδίο που έχει επιλέξει, για να αυξήσει τις πιθανότητες εισαγωγής σε κάποιο τμήμα που έχει για εκείνον  επιστημονικό ενδιαφέρον.

Οι πιο καλοί  σύμβουλοι παραμένουν οι καθηγητές και είναι φρόνιμο για οποιαδήποτε απορία, οι υποψήφιοι να επιλέγουν πρώτα εκείνους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα