Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα στα σχολεία και απεργίες με το... καλημέρα

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την διανομή των βιβλίων ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά για όλους του μαθητές της χώρας, με το υπουργείο Παιδείας να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κερδίζει το στοίχημα της ομαλής έναρξης στα σχολεία.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και την Ειδική αγωγή, ενώ μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι θα τοποθετηθούν οι 15.000 από τους 20.800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καλή χρονιά ευχήθηκε σε όλη την σχολική κοινότητα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Διαβεβαιώνει επίσης ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή αυτή η χρονιά.

Στο μήνυμα του ο κ. Φίλης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία σάς περιμένουν από το καλοκαίρι και τα έξοδα των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη καλυφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, φέτος δεν λείπουν από τα σχολεία εκπαιδευτικοί, χάρη αφενός σε ένα επιτυχή σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ώστε, να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ταχύτατα και άρα έγκαιρα, αφετέρου χάρη στη συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.

Για το 2017-8 προετοιμάζονται νέες μεταρρυθμίσεις με την πίστη ότι η εκπαίδευση μπορεί να γίνει το εφαλτήριο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Όραμά μας ένα σχολείο όπου θα πνέει άνεμος δημοκρατίας και δημιουργίας και που θα τονώνει την πρωτοβουλία και το μεράκι των εκπαιδευτικών, ένα σχολείο που δε θα είναι εξεταστικό κέντρο, δε θα υπηρετεί τον άκρατο ανταγωνισμό αλλά θα είναι ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, συμμετοχής και συνεργασίας, ένα σχολείο που θα οικοδομήσει στέρεη και βαθιά γνώση, εξάπτοντας την περιέργεια και τη φαντασία των παιδιών και καλλιεργώντας την κριτική τους σκέψη».

Απεργίες με το «πρώτο κουδούνι»

Παρά τις προσλήψεις, ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως τα κενά στα σχολεία είναι ακόμη χιλιάδες και πρέπει άμεσα να καλυφθούν προκειμένου να μη χαθούν και πάλι πολύτιμες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές.

Έτσι, οι δάσκαλοι θα υποδεχθούν τη νέα σχολική χρονιά με απεργιακή κινητοποίηση, καθώς για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Πού θα μεταβεί η πολιτική ηγεσία για τον αγιασμό

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λυκείου στη θέση «Φαραώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα