Πανελλαδικές 2016: Βάσεις Τριών ταχυτήτων στις περιζήτητες σχολές

Με τρεις ταχύτητες αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα περιζήτητα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ πολλές πρωτοκλασάτες σχολές θα βρεθούν κάτω από το όριο των 18.000 μορίων.

Σύμφωνα με την τελευταία επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων και λίγες ημέρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται πως η πορεία των βάσεων θα ακολουθήσει διαφορετικές κατευθύνσεις για συγκεκριμένες ομάδες σχολών.

Πτώση αναμένεται σε όλες τις υψηλόβαθμες σχολές με εξαίρεση τις Ιατρικές, όπως αναφέρει το Έθνος. Η πτώση αφορά σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Πληροφορικής.

Θα ξεκινήσει από τα 100 με 150 μόρια και θα φτάσει έως και τα 400 με 500 μόρια, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο στο οποίο εντάσσονται.

Οι Στρατιωτικές-Αστυνομικές σχολές αναμένεται να διατηρηθούν στα επίπεδα του 2015 με μικρές αυξομειώσεις.

Ανοδικά θα κινηθούν οι Ιατρικές Σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ. Σε κάποιες περιπτώσεις η άνοδος θα φτάσει και τα 500 μόρια.

Καθοριστικό ρόλο πάντως για τη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξουν και οι επιλογές των υποψηφίων έτσι όπως αποτυπώθηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 22-26 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα