Πανελλαδικές 2016, εκτιμήσεις: Η παγίδα στην Ιστορία. Βατά τα θέματα στη Φυσική

Στην Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι με το νέο και παλαιό σύστημα – ΕΠΑΛ, αντίστοιχα.

Ενώ οι υποψήφιοι του νέου συστήματος, απόφοιτοι της Ο.Π. Θετικών Σπουδών ή της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των ΕΠΑΛ, εξετάστηκαν στην Φυσική.

Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίνονται τα θέματα της Ιστορίας (ανθρωπιστικών σπουδών), στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Η παγίδα του διαγωνίσματος θεωρείται το θέμα Δ1 (Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα που σας δίνονται, να αναφερθείτε στις νομοθετικές ρυθμίσεις του 1870-1871 και του 1917 για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα, και ειδικότερα: α. στους στόχους και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων β. στην υλοποίησή τους), καθώς το ερώτημα είναι συνδυαστικό.

Στη Φυσική (θετικών σπουδών) τα θέματα θεωρούνται απολύτως βατά και χωρίς καμία έκπληξη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη.

Φυσική Ο.Π. Θετικών Σπουδών: ΘΕΜΑΤΑ.  Δείτε εδώ απαντήσεις

Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών: ΘΕΜΑΤΑ. Δείτε εδώ τις Απαντήσεις

Ιστορία Θεωρητικής Κατ. (παλαιό σύστημα): ΘΕΜΑΤΑΔείτε εδώ Απαντήσεις

Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατ. (παλαιό σύστημα): ΘΕΜΑΤΑ Δείτε εδώ απαντήσεις

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ