Πανελλαδικές 2016: Τα θέματα εξέτασης στην Φυσική

«Φορτωμένο» το πρόγραμμα των Πανελλαδικών σήμερα, με τους υποψηφίους να εξετάζονται σε Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Βιολογία και Φυσική.

Με το μάθημα των Μαθηματικών και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορίας και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Χθες, οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά τα οποία κρίθηκαν ως βατά και εντός της διδακτέας ύλης. Ως βασικό συμπέρασμα οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΦΕ τόνισαν ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χωρίς όμως να κρύβουν παγίδες.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων. Επίσης, με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσες τους υποψηφίους. Ενδεικτικά καθηγητές ανέφεραν ότι τα «βαριά» Μαθηματικά αν συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε Φυσική και Χημεία που θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενος λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκαλέσουν καθοδική πορεία των βάσεων.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα