Σε κείμενο του Ιωάννη Τσαχαγέα, με τιτλο Η ανθρωπότητασε κρίση θεσμών και αξιών κλήθηκαν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ να απαντήσουν στις ερωτήσεις και να αναπτύξουν κέιμενο για την ενδοσχολική βία.
Σε ένα άρθρο 400 - 500 λέξεων που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου σας, ν α αναφέρετε μορφές ενδοσχολικής βίας που γνωρίζετε και να προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου".
Η εξέταση ξεκίνησε στις 8:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες.
Δείτε το θέμα αναλυτικά εδω καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις
Σήμερα ξεκινούν και οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α' λυκείου.
Φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, από την οποία θα αντληθεί το 50% των θεμάτων στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν. Η επιλογή τους γίνεται με κλήρωση από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου την ημέρα των εξετάσεων.
Τα θέματα της Τράπεζας έχουν δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα http://exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους και θα παραμένει ανοικτή συνεχώς.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Τράπεζα θα εμπλουτισθεί και με νέα θέματα για το σχολικό έτος 2014 - 2015 (όσον αφορά την α' λυκείου), ενώ θα αναρτηθούν και τα θέματα για τη β΄ τάξη.




