Οι πανελλαδικές ξεκινούν αύριο με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και λήγουν –σε ό,τι αφορά τα βασικά μαθήματα των ΓΕΛ- στις 12 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει για τους πάνω από 100.000 φετινούς υποψήφιους (όλων των κατηγοριών), στην τελική πορεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, στις οποίες προσφέρονται περίπου 70.000 θέσεις.
Βαρόμετρο για την είσοδο στις υψηλόβαθμες σχολές αποτελεί η Νεοελληνική Γλώσσα, στην οποία εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι όλων των πεδίων. Τι πρέπει να προσέξουν και τι να αποφύγουν οι υποψήφιοι. Καθοριστικός παραμένει ο βαθμός στα γραπτά.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Το madata.gr για άλλη μία χρονιά στο πλευρό των υποψηφίων θα αναρτά αμέσως όλα τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις καθώς και συμβουλές, προτάσεις και οτοδήποτε ενδιαφέρει τον υποψήφιο.




