Οχιά η συνομωσιολόγος: Ποιος κινεί τα νήματα τώρα που απουσιάζω στις ΗΠΑ;

"Όλα τα ζώα είναι ίσα...
Αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα...
"
George Orwell Η φάρμα των ζώων.

- O εύσωμος άνδρας έκλεισε το τηλέφωνο. Η είδηση από την Ελλάδα του είχε χαλάσει τη διάθεση. "Συνέλαβαν τον Αβατάγγελο" τον είχε πληροφορήσει έντρομος ο συνομιλητής του. "Αφού είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Πώς τον συνέλαβαν; Γιατί;" ούρλιαξε στο ακουστικό. "Δεν είχε πληρώσει την εγγύηση" τον ενημέρωσε ο συνομιλητής από Ελλάδα.

Ο εύσωμος άνδρας προσπαθούσε να σκεφτεί ποιες εξελίξεις θα μπορούσε να φέρει αυτή η σύλληψη. "Ποιος κινεί τα νήματα; Γιατί τώρα που απουσιάζω στις ΗΠΑ;" αναρωτήθηκε.

Το κουβάρι κυλούσε και το νήμα ξετυλιγόταν κι αυτός ένιωθε ανήμπορος να προστατέψει τον εαυτό του.Ο Αντώνης είχε υποσχεθεί ότι θα τον προστάτευε!

- "Η συνάντηση με τον Τζον Κέρι θα πρέπει να αναβληθεί. Υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να σας δει σήμερα"... η ανακοίνωση από το State Department ήταν λιτή και ξεκάθαρη. Ο εύσωμος άνδρας ένιωθε πως θα κατέρρεε. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν θα συναντούσε κανέναν καθώς έπρεπε να ξεκουραστεί διότι καθυστέρησε να επιστρέψει από το Κουβέιτ, η πραγματικότητα όμως ήταν πως αν θεωρούσαν από το State Department σημαντική τη συγκεκριμένη συνάντηση, δεν θα την ανέβαλαν. Μ΄αυτόν τον τρόπο του έδειχναν πως ήταν αναλώσιμος. Το ήξερε πως ήταν αναλώσιμος αλλά πιο πολύ τον εκνεύριζε η αναμονή. Δεν του άρεσε να περιμένει. Δεν του άρεσε να του φέρονται ως πειθήνιο υπηρέτη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

- Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, ήταν να τηλεφωνήσει στο Δημήτρη και να μάθει τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Αντώνης του είχε υποσχεθεί ότι θα τον στήριζε στην υπόθεση των υποβρυχίων και ότι δεν κινδύνευε αλλά τώρα με τη σύλληψη του Αβατάγγελου δεν ένιωθε τόσο σίγουρος.

- Ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν έτοιμος να φύγει από το γραφείο του όταν είδε το προσωπικό του τηλέφωνο να χτυπάει. Είχε αναλάβει τον πιο δύσκολο ρόλο, ως στενός συνεργάτης του Αντώνη, να καθησυχάζει τις ανησυχίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και τώρα σηκώνοντας το τηλέφωνο. "Φυσικά και έχεις τη στήριξη του Αντώνη. Κανείς δεν πρόκειται να σε πειράξει" είπε με έμφαση. Αφού ηρέμησε το συνομιλητή του έκλεισε το τηλέφωνο και βυθίστηκε στις σκέψεις του.Ήταν καιρός ο Αντώνης να πετάξει από πάνω του αυτό το βαρίδι.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα πλέον στη ΝΔ, ίσα ίσα που της έκανε κακό, αφού καταρρέοντας το ίδιο δημοσκοπικά, θα μπορούσε να την παρασύρει.

- Οι υπεύθυνοι στη πρεσβεία επί της Βασιλίσσης Σοφίας είχαν στα χέρια τους τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μελετούσαν τα νούμερα και έλεγχαν όλες τις πιθανότητες. Πιθανότητες μιας νέας συγκυβέρνησης καθώς, αν αύριο γινόταν εκλογές, δεν θα μπορούσε κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Έπρεπε να βρεθεί μια νέα δικομματική κυβέρνηση, ίσως και τρικομματική για να είναι πιο σίγουρη και σταθερή η πλειοψηφία μέσα στη Βουλή και έπρεπε στις καίριες θέσεις να προωθηθούν δικοί τους άνθρωποι κι όχι υποστηρικτές του γερμανικού μοντέλου... δικοί τους άνθρωποι που να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα. Συμφέροντα των νέων επενδυτών που σιγά σιγά θα εμφανίζονταν στο προσκήνιο. Ήδη,μεγάλες εταιρίες είχαν ελέγξει τον Ελλαδικό χώρο και θα αγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές τις εταιρίες που κινδύνευαν από τα κόκκινα δάνεια για να δημιουργήσουν τα δικά τους ολιγοπώλια. Το εγχώριο επιχειρηματικό σύστημα ήταν ολοφάνερο ότι κατέρρεε υπό το βάρος των σκανδάλων. Προκειμένου να σωθούν, θα έδινε ο ένας τον άλλον κι αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Διαίρει και βασίλευε, το κόλπο παλιό και δοκιμασμένο.

- Σε μια άλλη πρεσβεία στο Κολωνάκι δυο αναλυτές είχαν μπροστά τους όλες τις εφημερίδες και έλεγχαν τα άρθρα. Την ίδια ώρα, άλλοι δυο παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στα κανάλια και τα δελτία τύπου των κομμάτων. Απόψε έπρεπε να ολοκληρώσουν την καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάλυση που θα έφτανε στα χέρια του υπεύθυνου ώστε να δώσει αναφορά σε Βερολίνο και Βρυξέλλες. Το εγχώριο επιχειρηματικό και οικονομικό αγγλοσαξωνικό σύστημα κατέρρεε και έπρεπε να βιαστούν να το αναπληρώσουν με δικούς τους ανθρώπους.

- Η Δωροθέα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε το Ζοζέ στη προσωπική του γραμμή. Ήθελε να μάθει όλο το παρασκήνιο από το Στρασβούργο. Η αλήθεια είναι ότι οι Βρετανοί είχαν αρχίσει να την εκνευρίζουν το τελευταίο διάστημα. Αυτός ο Νάιτζελ τα είχε χώσει με τέτοιο τρόπο στον Αντώνη που κόντευε να γίνει ήρωας των ευρωσκεπτικιστών. Αλλά πιο πολύ την τρόμαζε μήπως ο Αντώνης έκανε πίσω και δείλιαζε τη τελευταία στιγμή. Θυμόταν ότι και ο Κώστας και ο Γιώργος πριν από τον Αντώνη έκαναν πίσω και είδαν κι έπαθαν και στις δυο περιπτώσεις μέχρι να βρουν διάδοχη κατάσταση. "Του εξήγησες ότι πρέπει να αντέξει τουλάχιστον 100 μέρες στη χειρότερη περίπτωση;" ρώτησε το Ζοζέ με αυστηρό τόνο. Όλα του τα είχε εξηγήσει ο Ζοζέ,αλλά είχε τις αμφιβολίες του.

- Στα υπόγεια του Μαξίμου οι πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη για την εκκίνηση των διαδικασιών διαδοχής είχαν φτάσει. "Μας συμφέρει" συμβούλεψαν τον άνδρα μου βημάτιζε νευρικά πάνω κάτω. Ο άνδρας έδειξε να αμφιβάλλει. "Μας συμφέρει γιατί θα είναι μια ένδειξη καλής θέλησης και προς την αξιωματική αντιπολίτευση" ακούστηκε η φωνή του Χρύσανθου καθώς ξεφυσούσε τον καπνό από την πίπα του. "Και η θεωρία των δυο άκρων στην οποία είχαμε επενδύσει;" ρώτησε ο άνδρας. "Ξέχνα τη θεωρία των δυο άκρων. Τώρα θα επενδύσουμε στη θεωρία της δήθεν κάθαρσης". Όλοι σώπασαν. "Είναι παρεκινδυνευμένο" ακούστηκε η φωνή του άνδρα. "Όχι, γιατί θα κάνουμε κάθαρση μέχρι ενός σημείου. Το μαχαίρι δεν θα φτάσει στο κόκκαλο. Θα το αγγίξει μόνο" είπε ο Χρύσανθος και άρχισε χαμηλόφωνα να εξηγεί το πως...


Οχιά η συνομωσιολόγος για το madata.gr

Οχιά η συνομωσιολόγος: Ποιος κινεί τα νήματα και γιατί τώρα;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα