Έλληνας πρόξενος στη Σαγκάη σώζει Κινέζο αγρότη

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1819 άτομα
Έλληνας πρόξενος στη Σαγκάη σώζει Κινέζο αγρότη

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας από τον κινέζικο Τύπο.
Ο κ. Δημήτρης Άννινος, γενικός πρόξενος στη Σαγκάη (πρώην γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη) διάβασε στον κινέζικο τύπο την ιστορία του Λούο Σιαοπίνγκ, ενός Κινέζου αγρότη,  που έπρεπε να κάνει μια χειρουργική επέμβαση για να ζήσει.
Μάλιστα η 15χρονη κόρη του ασθενούς προθυμοποιήθηκε να πουλήσει ένα όργανό της προκειμένου να βρει τα χρήματα για να σώσει τον πατέρα της.
Αυτό ευαισθητοποίησε τον Έλληνα διπλωμάτη που έσπευσε μάθει περισσότερες πληροφορίες και ακολούθως πρόσφερε ο ίδιος περίπου πέντε χιλιάδες δολάρια στον 43χρονο κινέζο ασθενή.
Η χειρονομία του κ. Άννινου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κινέζικο τύπο που έγραψε την σχετική είδηση μαζί με θετικά σχόλια και φωτογραφία του κ. Άννινου με τον κ. Σιαοπίνγκ στο νοσοκομείο East Hospital της Σαγκάης, όπου νοσηλεύεται ο τελευταίος.


Πηγή: ert.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα