Απάτη με ταξιδιωτικά πακέτα "μαϊμου"!

Ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης, και μέσω αυτού 173 πολίτες, εξαπατήθηκαν από δύο νεαρούς που υπόσχονταν ταξιδιωτικά πακέτα - «μαϊμού» σε φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, και αφού εισέπραξαν 17.609 ευρώ έγιναν άφαντοι. Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι Μ.Φ. και Μ.Κ. παραπέμπονται να δικαστούν για απάτη.

Οι δύο νεαροί είχαν στήσει ιστοσελίδα και διαφήμιζαν εκδρομικό πακέτο για τη Λειψία της Γερμανίας, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας - Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2005.

Οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές (200 έως 250 ευρώ), κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, που προμηθεύτηκε πέντε πακέτα, έναντι 1.000 ευρώ, για να κάνει δώρο στους ακροατές του. Η συμφωνία ήταν αντί πληρωμής να διαφημιστεί το πακέτο μέσω του ραδιοφώνου.

Η διαφήμιση προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων φιλάθλων, από τους οποίους οι 173 έκλεισαν θέσεις, πληρώνοντας το αντίτιμο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών. Οι τελευταίοι εισέπραξαν 17.609 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο σταθμός, μόλις ανακάλυψε την απάτη, αναγκάστηκε να αγοράσει πέντε πακέτα από άλλο πρακτορείο έναντι 2.800 ευρώ, για να ικανοποιήσει τους ακροατές του που είχαν κερδίσει τα δώρα, ενώ αναγκάστηκε να καταβάλει και 12.779 ευρώ στους ακροατές του που εξαπατήθηκαν από τη διαφήμιση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα