Στη σκάλα του μηχανοστασίου βρέθηκε ο άτυχος καπετάνιος

Στη σκάλα του μηχανοστασίου του «ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ 1» εντοπίστηκε τελικά αργά χθες τα μεσημέρι η σορός του άτυχου 52χρονου Κύπριου καπετάνιου του πλοίου, Μιχαήλ Νεοφύτου, από τους δύτες του Λιμενικού Σώματος Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης (στο ΑΧΕΠΑ) για νεκροψία - νεκροτομή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του καπετάνιου του σκάφους που βρέθηκε πρώτο στο σημείο του ναυαγίου, μεταφέροντας τους δύτες της ΕΜΑΚ, «το ΝΤΑΪΑΜΟΝΤ 1 πήρε αρχικά μικρή κλίση, είχε κάτσει σχεδόν ομοιόμορφα. Ο πρώτος μηχανικός του βαποριού μαζί με τα υπόλοιπα έξι μέλη του πληρώματος ανέβηκαν στην πλοηγίδα.

Ο καπετάνιος αρνούνταν να το εγκαταλείψει. Μιλούσε συνεχώς στο κινητό, προφανώς με ανθρώπους της εταιρείας. Το βαπόρι πήρε επικίνδυνη κλίση από τη δεξιά μπάντα, απ' όπου χτυπήθηκε. Ο πρώτος μηχανικός ανέβηκε ξανά στο μισοβυθισμένο βαπόρι, για να πείσει τον καπετάνιο να το εγκαταλείψει. Αυτός μιλούσε στο κινητό, ήταν σαν χαμένος, μου περιέγραψε μετά ο μηχανικός. Ύστερα ο καπετάνιος δεν φαινόταν στη γέφυρα. Αν ήθελε, μπορούσε φυσικά να σωθεί. Μέσα σε λίγα λεπτά το πλοίο χάθηκε στο θολό βυθό του κόλπου».

Ο άτυχος καπετάνιος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - μαρτυρίες πλοιάρχων άλλων σκαφών, ήταν έμπειρος ναυτικός, ωστόσο το μοιραίο ταξίδι της Τετάρτης ήταν μόλις το δεύτερό του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως πλοίαρχος.
πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα