Σκάνδαλο - πυραμίδα με "θύματα" απόστρατους αξιωματικούς στη Θεσσαλονίκη

Παραχρηματιστηριακό σκάνδαλο-πυραμίδα που ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια ευρώ και με θύματα μέλη συλλόγου απόστρατων αξιωματικών αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο εταιρεία χρηματιστηριακών συναλλαγών.  Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία εις βάρος τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το πόρισμα της ΥΠΕΕ αναφέρει ότι οι επενδυτές-μέλη του συλλόγου, που φτάνουν τους 100, έδιναν τα χρήματά τους για την αγορά ομολόγου μέσω ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου στον οποίο μετείχαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, με την υπόσχεση ότι θα ελάμβαναν ετήσια απόδοση που θα υπερέβαινε το 10%.

Ωστόσο, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, οι επιταγές που πήραν στα χέρια τους και είχαν και την απόδοση του τόκου μαζί με το κεφάλαιο που κατέθεσαν δεν είχαν αντίκρυσμα.

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν τον περασμένο Μάρτιο. Όπως αναφέρεται στο πολυσέλιδο πόρισμα που έχει στα χέρια του ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, το ποσό που κατεβλήθη από τους επενδυτές και δεν επιστράφηκε ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

πηγη: news.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα