Κλέβουν σχάρες από φρεάτια αποχέτευσης και τις πωλούν για σίδερα

39  σχάρες φρεατίων αποχέτευσης εκλάπησαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κατά καιρούς στην πόλη, προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εταιρίας, η αφαίρεση σχαρών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Ταυτόχρονα, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να ενημερώνουν για ανάλογα περιστατικά τα οικεία αστυνομικά τμήματα ή την ίδια την Εταιρία.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δικτύου της ΕΥΑΘ Α.Ε. πιθανολογούν ότι οι δράστες ενεργούν με οργανωμένο τρόπο, με στόχο την πώληση του υλικού. Εκτιμούν δε ότι οι επιτήδειοι είτε διαλύουν τα κλοπιμαία και τα πωλούν σαν σίδερα, είτε τα μεταφέρουν σε μάντρες σε άλλες περιοχές, ακόμη και εκτός των ελληνικών συνόρων. Όπως επισημαίνεται, κάποιες από τις σχάρες είναι διαφορετικών διαστάσεων και χρειάζονται ειδική παραγγελία για να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα για περισσότερες από μία μέρα τα φρεάτια.
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς η Εταιρία έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για τα συγκεκριμένα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα