Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορτοφολάδων στη Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα Βουλγάρων, που έκλεβαν πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 20 ετών, που λειτουργούσαν ως εκτελεστικά όργανα, και δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 46 ετών, οι οποίοι αποτελούσαν τους ηθικούς αυτουργούς, καθοδηγώντας τις δύο γυναίκες και κατακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 25.655 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν τα πορτοφόλια συνολικά 29 ατόμων κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2006. Τα θύματα ήταν πελάτες τραπεζικών υποκαταστημάτων, αλλά και πολυσύχναστων εμπορικών καταστημάτων. Οι αλλοδαπές, εκμεταλλευόμενες άλλοτε το συνωστισμό και άλλοτε την ελλιπή προσοχή, χωρίς να γίνουν αντιληπτές, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια πολιτών.

Σε τρεις μάλιστα περιπτώσεις, πλην των χρηματικών ποσών, οι συλληφθείσες αφαίρεσαν τραπεζικές κάρτες, πιστωτικές και ανάληψης, με τις οποίες πραγματοποιούσαν είτε αγορές, είτε προέβαιναν σε χρηματικές αναλήψεις
Μια εκ των δύο αλλοδαπών είχε καταδικαστεί κατά το παρελθόν σε τριετή ποινή φυλάκισης για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα