19χρονη συνελήφθη για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Μία 19χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία ότι συμμετείχε στα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν τη νύχτα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ στην ασφάλεια έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται άλλα είκοσι άτομα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι οι τοπικές αστυνομικές αρχές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ άλλα δύο άτομα που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, διέφυγαν και αναζητούνται.

    Επιπλέον, η νεαρή, που είχε το πρόσωπό της καλυμμένο με κουκούλα, φέρεται ότι στην προσπάθεία της να διαφύγει χτύπησε με μεταλλικό κλομπ στο κεφάλι αξιωματικό της αστυνομίας και τον τραυμάτισε. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, από αντικείμενα που εκτόξευαν οι άγνωστοι.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, περίπου 30 άτομα μπήκαν στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κι άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, καθώς και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στην οδό Εγνατία, στο ύψος της πύλης εμπορευμάτων της ΔΕΘ.

    Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ύστερα από περίπου μια ώρα οι ταραξίες αποχώρησαν από το ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακίδια με υλικά για την κατασκευή βομβών μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

    Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση «οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο και τις ειδικές εντολές της Εισαγγελικής Αρχής, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τη συνέχεια διάπραξης κακουργηματικών πράξεων». Η 19χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα