Τα κέρινα ομοιώματα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από την Πέμπτη τα κέρινα ομοιώματα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, που κατόπιν αιτήματος της HELEXPO βγήκαν για πρώτη φορά από το Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο, προκειμένου να παραστούν στην 72η ΔΕΘ.  Από το βάθρο τους στο μουσείο μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, στην Πύλη Εμπορίου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Τα ομοιώματα των τριών μεγάλων πολιτικών διατηρούνται σε ειδικές συνθήκες κλιματισμού, με μεγαλύτερη θερμοκρασία τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι επισκέπτες της 72ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να φωτογραφηθούν με τα ομοιώματα των τριών πολιτικών κατά τις ώρες λειτουργίας της 72ης ΔΕΘ.

Πλούσιο θα είναι και το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 72ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα περιλαμβάνει αφιέρωμα μόδας, συναυλίες και κινηματογραφικές πρεμιέρες. Η ΔΕΘ θα διαρκέσει από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου.

 

Ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει το αφιέρωμα μόδας Fashion Forward που θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και θα περιλαμβάνει δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών, όπως του Ρομπέρτο Καβάλι και του Βαλεντίνο.

Η 72η ΔΕΘ θα φιλοξενήσει επίσης και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με πρεμιέρες ταινιών που θα προβληθούν από το χειμώνα στις αίθουσες των σινεμά.

Το πρόγραμμα θα συμπληρώσουν συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών. Φέτος η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

πηγη: news.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα