Κρατούσε άταφη την σύντροφό του για δύο μήνες σε διαμέρισμα στην Ασπροβάλτα

Σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, 46χρονος Γερμανός, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο της 54χρονης ομοεθνούς συντρόφου του, την οποία κρατούσε άταφη για περίπου δύο μήνες, σε διαμέρισμα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.
Ο 54χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η γυναίκα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον κατηγορούμενο, γεγονός στο οποίο αποδίδεται ο θάνατός της, σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση της υγείας της, αφού έπασχε από καθολική ηπατοπάθεια, που πιθανότατα οφειλόταν στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.
Το ζευγάρι συζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ στη χώρα μας βρισκόταν από τον Απρίλιο του 2006.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, συχνά κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το μοιραίο συμβάν έγινε στις αρχές του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν το ζευγάρι, ευρισκόμενο υπό την επήρεια αλκοόλ, λογομάχησε έντονα και κατόπιν ο άνδρας βιαιοπράγησε εναντίον της γυναίκας. Ο θάνατος της 54χρονης προήλθε πιθανότατα δύο 24ωρα μετά, ενώ το πτώμα της βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως προέκυψε από την ανάκριση της Αστυνομίας, ο 46χρονος το χρονικό διάστημα που ήταν νεκρή η φίλη του, αφαιρούσε μικρά χρηματικά ποσά από το λογαριασμό στον οποίο γινόταν η κατάθεση της σύνταξής της.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει νευρολογικής φύσεως προβλήματα.

πηγη: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα