Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 25χρονου Νιγηριανού

Συνεχίστηκε και χθες το βράδυ το... μπαράζ επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το θάνατο του 25χρονου Νιγηριανού Τόνι Ουγκούνχα. Στις 19:30 περίπου 150 άτομα, κινούμενα στο χώρο των αντιεξουσιαστών, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 20:40, όταν ο κύριος όγκος της πορείας βρισκόταν στην οδό Αγγελάκη. Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν κατά των γραφείων της ΕΡΤ-3 και έτρεξαν αναζητώντας άσυλο μέσα στο ΑΠΘ, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται μόλις 100 μέτρα από το σημείο. Φορώντας κράνη και κουκούλες, άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και των διερχόμενων αυτοκινήτων. Εβαλαν φωτιά σε δέντρα και σε κάδους απορριμμάτων. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων και διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.

Στο μεταξύ, συνάντηση με την ηγεσία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θα έχουν σήμερα το πρωί οι συγγενείς του 25χρονου Νιγηριανού προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών. Χθες, πραγματοποιήθηκε νεκροψία, η οποία δεν αποκάλυψε σημάδια πάλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε στην «αντεπίθεση» μετά τις συνεχείς κατηγορίες των Νιγηριανών για «δολοφονία» του 25χρονου από τους δύο άνδρες που τον ακολούθησαν και σύμφωνα με τους μετανάστες ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι τώρα κρύβονται. «Κάθε κακόβουλη επίρριψη ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι την ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν τον θανάσιμα τραυματισθέντα στην πράξη του», δήλωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Παύλος Νικολαϊδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόνι Ουγκούνχα είχε διαφύγει κι άλλη φορά πηδώντας από τον πρώτο όροφο της ίδιας καφετέριας, ισχυρισμό που καταρρίπτουν οι συγγενείς του.

Τη νεκροψία διενήργησαν από κοινού οι ιατροδικαστές Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία ορίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., και Σαμουήλ Ντούκου Τζάου ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Και οι δύο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος προήλθε από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

πηγη: e-tipos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα