"Ο θάνατος του Νιγηριανού μετανάστη στην Καλαμαριά δεν ήταν ατύχημα"

Την πεποίθησή τους ότι ο θάνατος του Νιγηριανού μετανάστη στην Καλαμαριά δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία, εξέφρασαν σε συνέντευξη που έδωσαν στην Θεσσαλονίκη οι συγγενείς του. Ο άτυχος μικροπωλητής Τόνι Ονούα πήδηξε από το μπαλκόνι καφετέριας το περασμένο Σάββατο, για να αποφύγει σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο άτομα με πολιτικά που τον καταδίωκαν και οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες ήταν αστυνομικοί. Οι συγγενείς του 25χρονου ζητούν τη συνδρομή των Ελληνικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ατόμων, που όπως λένε, τον έσπρωξαν στη μοιραία βουτιά θανάτου.

Τα μέλη της Αφρικανικής κοινότητας στην Θεσσαλονίκη δεν κρύβουν την οργή και την αγανάκτηση τους, για το γεγονός ότι σχεδόν δύο 24ωρα μετά τον θάνατο του Τόνι οι έρευνες τις Αστυνομίας βρίσκονται στο σκοτάδι. Μάλιστα, κάνουν λόγο για συγκάλυψη, ενώ αφήνουν αιχμές, ότι ο θάνατος του πλανόδιου πωλητή CD ίσως να μην ήταν ένα απλό ατύχημα. Το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες μετά το θάνατο του Τόνι Ονούα, εξοργισμένοι Αφρικανοί μετανάστες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών με πέτρες και καδρόνια. Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση της απορρίπτει πάντως τους ισχυρισμούς των Νιγηριανών για παρουσία αστυνομικών με πολιτικά στην περιοχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας η κοινότητα των Νιγηριανών Θεσσαλονίκης, το Φόρουμ Μεταναστών και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

πηγη: alpha

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα