Συνέλαβαν 20χρονο μέσα σε ίντερνετ καφέ με την κατηγορία της απάτης

Μέσα σε ίντερνετ καφέ, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έναν 20χρονο, με την κατηγορία της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω Διαδικτύου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 2Οχρονος σπουδαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιώντας παράνομα και χωρίς εξουσιοδότηση, υπολογιστικά συστήματα αλληλογραφίας συγκεκριμένης εταιρίας, απέστειλε μήνυμα σε χρήστες του Διαδικτύου, το οποίο φερόταν, ψευδώς, ότι στάλθηκε από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα, οι παραλήπτες μπορούσαν να λάβουν από το ίδρυμα αυτό το χρηματικό ποσό των 221,65 δολαρίων, με την προϋπόθεση να καταθέσουν προκαταβολικά το ποσό των 3,26 δολλαρίων, ως έξοδα μεταφοράς.

Από την εξέταση των ηλεκτρονικών ιχνών του συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, στις 2 Αυγούστου, ο νεαρός είχε αποστείλει το ίδιο μήνυμα σε 400.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις-αποδέκτες. Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή μνήμη αποθήκευσης δεδομένων (USB Stick), η οποία περιείχε- εκτός των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και του λογισμικού- δύο αρχεία εικόνας, που απεικονίζουν τις δύο όψεις δελτίου ταυτότητας, χωρίς φωτογραφία προσώπου και λοιπών στοιχείων Με αυτά, ο 20χρονος επρόκειτο να κατασκευάσει πλαστό δελτίο ταυτότητας και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα, όπου θα κατατίθεντο τα κέρδη του από την παράνομη δραστηριότητά του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα