Οδύνη στις κηδείες των δύο πιλότων

Από τους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Θέρμης και Παναγίας Φανερωμένης Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, κηδεύτηκαν σήμερα οι δύο αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας,ο 34χρονος σμηναγός Δημήτρης Στοϊλίδης και ο 28χρονος υποσμηναγός Γιάννης Χατζούδης,που έχασαν τη ζωή τους χθες κατά την ώρα του καθήκοντος στα Στύρα Εύβοιας.

    Ο Δημήτρης Στοϊλίδης,πατέρας δύο μικρών αγοριών, με συνολικά 1.415 ώρες πτήσης και ο συνάδελφός του Γιάννης Χατζούδης με 784 ώρες πτήσης,έπεσαν με πυροσβεστικό αεροσκάφος,τύπου Καναντέρ, την ώρα που επιχειρούσαν κατάσβεση φωτιάς στην Εύβοια.

    Τον επικήδειο του 34χρονου πιλότου εκφώνησε από την εκκλησία της Θέρμης ο αντισμήναρχος Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος,δηλώνοντας για τον εκλιπόντα ότι υπερέβαλε εαυτόν για να σώσει από τις φωτιές, τις ζωές και τις περιουσίες συμπολιτών του.

    Από τη Νεάπολη,ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έψαλλε την εξόδειο ακολουθία και δήλωσε πως η ελληνική πολιτεία οφείλει ευγνωμοσύνη και τιμή στους δύο πιλότους που με ηρωισμό και αυτοθυσία πέρασαν από την επίγεια στην πνευματική ζωή.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν στις κηδείες οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαμπρόπουλος,από την αντιπολίτευση παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου,καθώς επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,αξιωματικοί του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις, η πολεμική αεροπορία και όλη η χώρα θρηνουν το χαμό των δύο ηρώων που έπεσαν στο καθήκον, και πρόσθεσε πως η προστασία των δασών αποτελεί υπόθεση όλων των Ελλήνων.

    Η κηδεία των δύο αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας έγινε με διαφορά μίας ώρας στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου της Θέρμης, από όπου τους αποχαιρέτισαν συγγενείς και φίλοι.

    Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το ΚΚΕ, η Π.Γ. του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης, ο Επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, βουλευτές, Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ, οι Ενώσεις Χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικού Σώματος, διοικητές και προσωπικό των σωμάτων στρατού, αεροπορίας και ναυτικού.

πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα