Πανικός στο χωριό Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης από πυρκαγιά

Πανικός προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και απείλησε άμεσα τα πρώτα σπίτια. Οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά μια κατασκήνωση για παιδιά πολυτέκνων που βρίσκεται στην περιοχή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ως υπαίτιος για την πυρκαγιά συνελήφθη ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έκαιγε ξερά χόρτα στο χωράφι του και δεν κατάφερε να ελέγξει τη φωτιά, η οποία ξέφυγε και επεκτάθηκε στο παρακείμενο δάσος.

Οι καπνοί που κάλυψαν το χωριό προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ το μεσημέρι σήμανε συναγερμός όταν οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από μια μονοκατοικία. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, αλλά και την αλλαγή στη διεύθυνση του ανέμου, το σπίτι σώθηκε.

Οι 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα που πήραν μέρος στην κατάσβεση μαζί με δύο «Καναντέρ», αλλά και κατοίκους της περιοχής που ειδοποιήθηκαν από τα μεγάφωνα κι έσπευσαν να βοηθήσουν, έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά αργά το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περίπου 10 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό έλεγχο τέθηκε χτες το απόγευμα και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ακροβούνι της Ελευθερούπολης Καβάλας, που αποτέφρωσε 15 στρέμματα με πεύκα και πουρνάρια

Σε εξέλιξη βρισκόταν για δεύτερη μέρα χθες η φωτιά σε δασική περιοχή του Γράμμου στο νομό Καστοριάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η φωτιά μαινόταν σε ναρκοθετημένη και ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή και τα πεζοπόρα τμήματα ήταν αδύνατο να την προσεγγίσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα