Σεισμός 4,7 ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.09 με επίκεντρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Καλοχώρι.

Η σεισμολόγος του ΑΠΘ, Ελένη Καραγιάννη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί, ενώ η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει σεισμό στο παρελθόν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις ο σεισμός δεν έγινε αισθητός σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον 12 ώρες χρειάζονται οι επιστήμονες για να εκτιμήσουν αν ο σεισμός είναι ο κύριος, ενώ με απόλυτη ασφάλεια θα μπορούν να μιλήσουν μετά από 48 ώρες, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμολόγος στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Καλοχώρι, δεν έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρό σεισμό.

Η δόνηση δεν σχετίζεται με τον χθεσινό σεισμό στην Κοζάνη.

Εξάλλου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης, δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα