Ένα γιγαντιαίο πριόνι στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με τον γενικότερο τίτλο "Ετεροτοπίες", στήθηκε στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου της συμπρωτεύουσας το γιγαντιαίο πριόνι, δημιούργημα του Αντρέι Φιλίποφ. Το πριόνι, είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, έχει ύψος 10 μέτρα και ζυγίζει τέσσερις τόνους. Το έργο αυτό του Φιλίποφ έφθασε από το Μαϊάμι στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσ/κης, και τα εγκαίνια της εγκατάστασης του θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το βράδυ.

 

Σε δηλώσεις του για το πριόνι, ο Αντρέι Φιλίποφ, δήλωσε ότι "σηματοδοτεί το σχίσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα σε λαούς, θρησκείες και ιδεολογίες".

 

Σημειώνεται ότι η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


Με τον γενικότερο τίτλο "Ετεροτοπίες", ο κεντρικός κορμός των εκθέσεων και εικαστικών δράσεων πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης, με σκοπό την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή του κοινού, δημιουργώντας εύκολη και φιλική πρόσβαση σε χώρους που δεν περιορίζονται στους τοίχους ενός Μουσείου.

πηγή: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα