Είκοσι νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στο νομό Θεσσαλονίκης

Είκοσι νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στο νομό Θεσσαλονίκης, η χρηματοδότηση των οποίων θα γίνει από το πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στις αρχές του 2008 θα γίνει η πρώτη προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή τους.

Αυτήν την υπόσχεση απέσπασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με την υπουργό Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου - Κουτσίκου, τον ειδικό γραμματέα κ. Ράμμα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Παναγιώτη Παταριά.

Εκτός της κατασκευής των σχολείων,

* Αυξάνεται για το 2007 κατά 50% η χρηματοδότηση του Προγράμματος Σχολικής Στέγης για το Νομό Θεσσαλονίκης.

* Αυξάνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για το Νομό Θεσσαλονίκης, ώστε για το 2007 να διατεθούν συνολικά από το πρόγραμμα 38.000.000€ .

Η υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει μέσω του υπουργείου Εσωτερικών την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση για τη μίσθωση κτιρίων στα οποία θα στεγασθούν τα δύο ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

O κ. Ψωμιάδης

«Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης στο νομό. Πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης και υπογράμμισε : «Εξασφαλίσαμε σημαντικά κονδύλια και λύσεις για τη σχολική στέγη. Πείσαμε με επιχειρήματα την υπουργό παιδείας για τις ανάγκες της περιοχής. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας για τη Θεσσαλονίκη ότι δικαιούται και από τους άλλους κυβερνητικούς φορείς.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα