Συνελήφθησαν 5 νεαροί για ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη

Πέντε νεαροί συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες οκτώ περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, ηλικίας 21 έως 27 ετών, που είναι όλοι παλιννοστούντες ομογενείς από τη Γεωργία, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Με την απειλή όπλων πήραν τα χρήματα από το ταμείο και από έναν πελάτη που περίμενε στην ουρά, αλλά δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία δύο από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προέβαλαν αντίσταση και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εκτός κινδύνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στην κατοχή τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πολεμικό όπλο «Καλάσνικοφ» με 24 σφαίρες, ένα υποπολυβόλο, μια χειροβομβίδα, δύο πιστόλια με σφαίρες, μάλλινες κουκούλες, γάντια, περούκες, μάσκες κ.α. αντικείμενα και είδη μεταμφίεσης. Σύμφωνα με την αστυνομία από την ασφάλεια ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες οκτώ ένοπλες ληστείες.

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης η ένοπλη ληστεία που έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ, στην περιοχή Καλαμαριάς, στις 29 Ιουνίου 2007, με λεία 72.779 περίπου ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες της ληστείας είναι δύο άτομα ηλικίας 41 και 45 ετών, κάτοικοι Κατερίνης, οι οποίοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον ανακριτή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα