Την πρώτη στη Β. Ελλάδα Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης απέκτησε τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων, την οποία θα εγκαινιάσει στις 5 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρουσία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η μονάδα, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου για την Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις MDA Ελλάς, κόστισε 600.000 ευρώ (δωρεά των Δημήτρη Καλιτσάντση και ''ΑΒ.

Βασιλόπουλος'') και θα καλύπτει τουλάχιστον 65 ασθενείς που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο αντίστοιχο κέντρο που λειτουργεί στην Αθήνα από το 2002.

Η Μονάδα θα λειτουργεί στο χώρο της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Γάκης υπηρεσίες θα παρέχει το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και εθελοντές ενώ νεαροί νοσηλευτές θα εκπαιδευτούν ειδικά για τις ανάγκες της Μονάδας. Ο κ Γάκης τόνισε ακόμη ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ανακαίνιση του Παιδογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου και στη συνέχεια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η διευθύντρια της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Φανή Αθανασιάδου Πιπεροπούλου τόνισε ότι στην Μονάδα θα μπορεί να γίνεται και διάγνωση της νόσου, ενώ προγεννητική διάγνωση σε γονιδιακό και μοριακό επίπεδο θα γίνεται σε ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών.

Η πρόεδρος του MDA Ελλάς Βάνα Λαβίδα ανέφερε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχουν 4000-5000 άτομα που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις χωρίς να είναι καταγεγραμμένα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα