Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Βόρεια Ελλάδα μετά το μπλακ άουτ

Έκρηξη σε κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ προκάλεσε μπλακ άουτ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδος, που ωστόσο διήρκησε για λίγες ώρες καθώς μέχρι το μεσημέρι η βλάβη είχε αποκατασταθεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Νίκου Στεφάνου, η βλάβη στο δίκτυο αποκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Όπως τόνισε, στο 90% της Θεσσαλονίκης και στο 80% της Χαλκιδικής η βλάβη έχει αποκατασταθεί και η πλήρης αποκατάσταση συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές που υπέστησαν διακοπές ρεύματος. Σημειώνεται ότι προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της έκρηξης υπήρξαν σε Έβρο, Ροδόπη, Κιλκίς, Καβάλα και άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον υποσταθμό υπερηψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Σταυρούπολη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα οφειλόταν σε υπερθέρμανση των καλωδίων. Από την έκρηξη τυλίχθηκαν στις φλόγες μετασχηματιστές ρεύματος, και η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλες κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος στον υποσταθμό. Μετά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής ωστόσο, η φωτιά τέθηκε εξ ολοκλήρου υπό έλεγχο.

Για λόγους ασφάλειας, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η συμπρωτεύουσα να βυθιστεί στο σκοτάδι και να επικρατήσει χάος στους δρόμους καθώς απορυθμίστηκαν όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην Αττική. Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί οι περιοχές Θησείο, Εξάρχεια, Φάληρο, Μαγνησία και Λέσβος, όπου σημειώνονται εκ περιτροπής διακοπές.

«Λόγω ζημιάς σε Αυτομετασχηματιστή του ΚΥΤ Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο ετέθησαν εκτός οι ζυγοί των 400 kV με συνέπεια την διακοπή του φορτίου τμήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής προς Χαλκιδική και Θράκη.

Σταδιακά έγινε αποκατάσταση των γραμμών Μεταφοράς προς Αγ. Δημήτριο, Φιλίππους, Αμύνταιο και Βουλγαρία και έχουν αρχίσει και αναλαμβάνουν φορτία οι μονάδες Κομοτηνής, Θησαυρού και ΕΝΘΕΣ. Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπέντων καταναλωτών έχει ήδη επανατροφοδοτηθεί. Η αποκατάσταση συνεχίζεται».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ.

προηγούμενο άρθρο
Μπλακ άουτ σε Μακεδονία λόγω έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Άλλοι δύο νεκροί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα