Μπλακ άουτ σε Μακεδονία λόγω έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Άλλοι δύο νεκροί

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές Μακεδονίας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε- πιθανότατα από έκρηξη- στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης- και το κέντρο της πόλης- ενώ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής βρίσκεται επί τόπου προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά.

Επίσης, συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στους νομούς Ημαθίας, Σερρών, Ροδόπης και Εβρου.

Από την έκρηξη -που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε υπερθέρμανση του υποσταθμού- προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά για την κατάσβεση της οποίας σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ηδη διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε μεγάλο τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ρεύμα έχει μείνει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα μαίνεται πυρκαγιά στο δάσος του Σέιχ Σου.

Δύο ακόμη θύματα της ζέστης

Παράλληλα, δύο ακόμα θύματα του καύσωνα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα πρώτα σημάδια ότι η χώρα βγαίνει από τον κλοιό του καύσωνα θα εμφανιστούν σήμερα, αν και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Μόνο στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει τις κανονικές θερμοκρασίες της εποχής -περίπου 35 βαθμοί-, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα παραμείνει στο «κόκκινο» μέχρι το απόγευμα.

Ετσι, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 βαθμούς στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και τους 40 βαθμούς στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 40 βαθμοί Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα