Σπιτικά πλαστά ευρώ από Θεσσαλονίκη

Σε "εργαστήρια" παραχάραξης χαρτονομισμάτων είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας στη Βέροια. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 32 ετών και μια 35χρονη οι οποίοι κατείχαν συνολικά δέκα οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ειδικά αυτοκόλλητα, εκτυπωτές και ειδικό εξοπλισμό τον οποίο κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν στην παραχάραξη.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση όταν η 35χρονη γυναίκα χρησιμοποίησε σε συναλλαγή με ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Βέροια ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα διαμερίσματά τους στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μεταξύ άλλων εκτός από τα 18 πλαστά χαρτονομίσματα, διαφανή αυτοκόλλητα ιριδίζοντος μεταλλικού χρώματος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, σύριγγες μελανιού, μηχάνημα κοπής χαρτιού κ.α.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστός ο ακριβής αριθμός πλαστών χαρτονομισμάτων που διοχέτευσαν στην αγορά οι τρεις συλληφθέντες, ενώ από την ασφάλεια ερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα