Ακριβά πλήρωσε την πατέντα- κλέφτη ο βενζινοπώλης

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών -με τριετή αναστολή- και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον 45χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και τον 30χρονο υπάλληλό του, που κατηγορούνταν ότι εγκατέστησαν ειδικό ηλεκτρονικό μηχάνημα-"κλέφτη» σε αντλία υγρών καυσίμων, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πελάτες τους

Οι δύο  άνδρες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση του αγορανομικού κώδικα. Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο ελέγχων αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κλιμακίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).

Οι δράστες κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν πίσω από ρολόι τοίχου, στο εσωτερικό του πρατηρίου, επί της οδού Λαγκαδά, ηλεκτρονικό σύστημα συνδέοντάς το με δύο αντλίες υγρών καυσίμων. Ενεργοποιώντας κάθε φορά με τη χρήση τηλεχειριστηρίου τον κεντρικό μηχανισμό, παραποιούσαν τις ενδείξεις της ποσότητας βενζίνης που κατέληγε στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα ήταν να χρεώνουν τους ανυποψίαστους πελάτες ποσότητα βενζίνης που ουδέποτε έμπαινε στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Σε έλεγχο που ακολούθησε στα βιβλία καυσίμων και τις δεξαμενές του πρατηρίου, διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο τετράμηνο -όσο καιρό ο 45χρονος ήταν ιδιοκτήτης- χρεώθηκαν σε βάρος οδηγών συνολικά 26,5 τόνοι καυσίμων, αξίας 26.500 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψε την ύπαρξη του μηχανισμού, αφήνοντας έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές σε βάρος του πρώην ιδιοκτήτη ότι εκείνος είχε τοποθετήσει τη συσκευή.

Από την πλευρά του, ο 30χρονος, που συνελήφθη την ώρα που κρατούσε στα χέρια του το τηλεχειριστήριο, είπε αυτό βρέθηκε τελείως συμπτωματικά επάνω του. Παράλληλα, με την παραπάνω ποινή, το δικαστήριο αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του πρατηριούχου.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα