Ακριβές οι βόλτες με μηχανή χωρίς κράνος για τον Ψωμιάδη

Ακριβά πλήρωσε τις βόλτες με μηχανή χωρίς κράνος ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης που τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο.Τις φωτογραφίες του νομάρχη είδε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης ζήτησε να χρεωθεί πρόστιμο στον κ. Ψωμιάδη ύψους 350 ευρώ και να του καταλογιστούν και πέντε βαθμοί ποινής στο Σ.Ε.Σ.Ο. (Πόιντ Σίστεμ).

"Οι πολιτικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα", ανέφερε ο κ. Λιάπης.

Αποτελεσματικός δείχνει ο νέος ΚΟΚ κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, αν και ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, τις τελευταίες οκτώ ημέρες, από τότε δηλαδή που εφαρμόστηκε ο νέος Κώδικας, καταγράφεται εντυπωσιακή μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στην Αττική σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία με δύο νεκρούς, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα τα θανατηφόρα ήταν 17 και οι νεκροί 18. Σοβαρά έχουν τραυματιστεί έξι άτομα και 195 ελαφρά έναντι 10 και 236 αντίστοιχα το 2006.

Το ίδιο διάστημα, η Τροχαία Αττικής βεβαίωσε 7.834 παραβάσεις, ενώ αφαίρεσε 1739 άδειες οδήγησης και 546 πινακίδες κυκλοφορίας.

πηγή: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα