Πολλά τα προβλήματα από την καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Σε επιχείρηση καθαρισμού της Θεσσαλονίκης από χώματα, λάσπες και φερτά υλικά έχουν επιδοθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή.

Συγκεκριμένα προκλήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και διακοπές ηλεκτροδότησης ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια σπίτια.

Στον κεντρικό δήμο της πόλης πλημμύρισε η οδός Εθνικής Αμύνης καθώς οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν παρέσυραν άμμο και χαλίκια από την περιοχή του Αγίου Παύλου όπου εκτελούνται έργα για την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου. «Είχαμε ενημερωθεί από νωρίς για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και από τις 6.30 χθες το απόγευμα είχαν τεθεί σε επιφυλακή περίπου εκατό εργαζόμενοι και πολλά μηχανήματα» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Καζαντζίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου η κατάσταση αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί.

Παράλληλα οι υπηρεσίες του δήμου Αγίου Παύλου απομάκρυναν από την περιοχή της Ευαγγελίστριας τρία φορτηγά με αμμοχάλικα ενώ καλύπτονται με άσφαλτο τα σημεία του οδοστρώματος όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προκειμένου να μην υπάρξει πάλι πρόβλημα σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης.

Ευθύνες στην ΕΥΑΘ επιρρίπτουν ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Στέλιος Φωτόπουλος. Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι πλημμύρισαν περίπου 20 ημιυπόγεια καταστήματα και σπίτια λόγω του πλημμελή καθαρισμού των φρεατίων της αποχέτευσης ενώ ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων πλημμυρίζει η περιοχή της επέκτασης της Καλαμαριάς λόγω της έλλειψης αγωγών ομβρίων υδάτων.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλους δήμους λόγω υπερχείλισης φρεατίων ενώ σχάρες που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά κατέληξαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι χείμαρροι παρέσυραν ακόμη και κάδους σκουπιδιών στην περιοχή Φοίνικα της Καλαμαριάς, ακόμη και στην οδό Βασιλίσσης Όλγας. Σε αντλήσεις υδάτων προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία κυρίως στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης δεν σημειώθηκαν προβλήματα καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν εκεί ιδιαίτερα έντονα.

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης της Θεσσαλίας, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στο Άργος Ορεστικού του νομού Καστοριάς, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ φερτά υλικά «κατέβηκαν» στις αυλές των σπιτιών. Η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε οκτώ περιπτώσεις για απάντληση υδάτων από καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Εξάλλου, στην ίδια περιοχή, τοπικά συνεργεία του Δήμου επενέβησαν για τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας, όταν από την έντονη βροχόπτωση κατέρρευσε το υπόστεγο της εισόδου της μονοκατοικίας στην οποία διέμενε. Μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού, όπου όμως διαπιστώθηκε η καλή κατάσταση της υγείας της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα