Νύχτα τρόμου από τους κεραυνούς στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κεραυνοί, βροντές και αστραπές... στοίχειωσαν τον ύπνο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης. Ηταν μια νύχτα που έμοιαζε σαν να ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου. Ενα εφιαλτικό σκηνικό που έκανε ακόμη και τους μετεωρολόγους να μιλούν για σπάνιο φαινόμενο λόγω της ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας, έντασης και συχνότητας των αστραπών. Ο ουρανός της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της κεντρικής Μακεδονίας «αγρίεψε» από το βράδυ της Τετάρτης και παρέμεινε «θυμωμένος» έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ερασιτέχνες μετεωρολόγοι μέτρησαν μόνο μέσα σε μία ώρα περίπου 2.000 κεραυνούς. Τους κεραυνούς συνόδευαν έντονες καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας, με αποτέλεσμα τα χιλιοστά της βροχής που έπεσαν να μην ήταν... ανάλογα των βροντών και των αστραπών.

Λόγω των κεραυνών τέσσερις νομοί έμειναν το βράδυ χωρίς ρεύμα. Μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Χαλκιδικής, των Σερρών και του Κιλκίς βυθίστηκε στο σκοτάδι όταν ένας κεραυνός χτύπησε το κέντρο υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Αν και η πτώση κεραυνών είναι φαινόμενο που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, είναι συνηθισμένο το Μάιο και τον Ιούνιο, η ένταση του φαινομένου μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης προκάλεσε εντύπωση και σε πολλούς φόβο, ενώ προβλημάτισε τους επιστήμονες για το αν θα πρέπει να το συσχετίσουν με τις κλιματικές αλλαγές.


Με... σύμμαχο το μπλακάουτ σήκωσαν «χρυσό» ΑΤΜ

Αυτό που είχε μείνει στη μέση τον περασμένο Οκτώβριο όταν άγνωστοι επιχείρησαν -χωρίς επιτυχία- να διαρρήξουν με οξυγόνο ΑΤΜ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσαν χθες τα ξημερώματα τέσσερα άτομα. Το σχέδιο των κακοποιών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό βοήθησε και ο... καιρός. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το μπουρίνι που είχε σαρώσει λίγο νωρίτερα τη Θεσσαλονίκη. Λίγο προτού εισβάλουν με ένα φορτηγάκι στο νοσοκομείο, είχε γίνει μπλακάουτ και ο συναγερμός με τον οποίο το ΑΤΜ είναι συνδεδεμένο με την αστυνομία και τα κεντρικά της τράπεζας ήταν εκτός λειτουργίας. Την ίδια ώρα, οι εκατοντάδες αστραπές και βροντές που έπεφταν όλο το βράδυ κάλυπταν το θόρυβο που έκαναν οι δράστες. Με αυτά τα δεδομένα, η επιχείρηση αποκόλλησης ενός ολόκληρου ΑΤΜ από την είσοδο κτιρίου του νοσοκομείου, μακριά από θαλάμους και ιατρεία, αποδείχτηκε εξαιρετικά εύκολη υπόθεση για τους δράστες που κατάφεραν να πάρουν μαζί τους το ΑΤΜ της Eurobank με 160.000 ευρώ! Το μηχάνημα έκανε «φτερά» λίγο μετά τις 4.30 το πρωί. Οι διαρρήκτες που επέβαιναν σε μικρό φορτηγό αυτοκίνητο παραβίασαν βοηθητική είσοδο του νοσοκομείου, που χρησιμοποιείται κυρίως από απορριμματοφόρα, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Το ΑΤΜ που έβαλαν στο «στόχαστρο» βρισκόταν στο ισόγειο της Γ' πτέρυγας. Μέσα σε πέντε λεπτά οι δράστες έδεσαν το ΑΤΜ σε γερανό, το τράβηξαν και αφού το φόρτωσαν σε φορτηγό με καρότσα, εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα