Ένας 17χρονος και ένας 18χρονος δολοφονήθηκαν στην Θεσσαλονίκη

Δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 17 και 18 ετών, δολοφονήθηκαν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής ανάμεσα σε αλλοδαπούς.
Η συμπλοκή ξεκίνησε από μια απλή παρεξήγηση και εξελίχθηκε σε γενική σύρραξη στην οποία πήραν μέρος δεκάδες νεαροί οι οποίοι μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Ο 17χρονος από τη Γεωργία χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και έπεσε νεκρός, ενώ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα και ένας 18χρονος Αλβανός ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Γαλοπούλου, πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό, όταν κάποιοι νεαροί από τη Γεωργία έβρισαν χωρίς λόγο και αιτία Αλβανούς.

Οι αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια και μέσα σε λίγη ώρα περισσότερα από 20 άτομα, που ειδοποιήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων, έσπευσαν στην περιοχή με μοτοσικλέτες για να ενισχύσουν τους ομοεθνείς τους.

Η συμπλοκή επεκτάθηκε από την πλατεία σε παιδική χαρά και σε ένα γήπεδο μπάσκετ, μπροστά στα μάτια ανηλίκων και άλλων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι πανικοβλήθηκαν.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια, σιδηρολοστούς και ξύλα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι τραυματίστηκαν αρκετά άτομα τα οποία δεν κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία για να μη συλληφθούν.

"Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και για αστεία αφορμή. Χάθηκαν δύο νέα παιδιά χωρίς να υπάρχει λόγος", δήλωσε ο διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης Παύλος Νικολαϊδης.

Από την αστυνομία στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 προσαγωγές υπόπτων.

Τελικά, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και στη διπλή δολοφονία.

πηγή: ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα