Εορταστικός διάκοσμος στην Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ανάψει φέτος ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μία προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης να τονώσει την κίνηση στην αγορά. Η «Γιορτή των Αγγέλων», που θα φέρει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε όλη την πόλη, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου.

Στις 7 το βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 23 μέτρων, το οποίο θα είναι στολισμένο με 80.000 λαμπιόνια. Το γιορτινό σκηνικό θα συμπληρώνουν το παραδοσιακό καράβι και η φάτνη.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει ακόμη πυροτεχνήματα, δώρα σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα και Δημήτρη Σταρόβα και αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες.

«Θα ανάψουμε το δέντρο, το καραβάκι, τη φάτνη και θα δώσουμε ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα σε όλη την πόλη. Με την ενέργεια αυτή θέλουμε να τονωθεί η κίνηση στις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κ.Παπαγεωργόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, από την πλευρά του ανέφερε πως φέτος ανανεώθηκε μεγάλο μέρος του εορταστικού διάκοσμου της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως την 1η Δεκεμβρίου, που είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, θα μοιραστούν στους πολίτες και κόκκινα κορδελάκια.

 

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα