Ημέρα υποδοχής τουριστών από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Ημέρα υποδοχής τουριστών καθιερώνεται από φέτος με πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί την Πέμπτη, 10 Μαΐου, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ την επομένη μέρα θα υποδεχτεί τουρίστες από τη Ρωσία με πτήσεις "τσάρτερ". Κατά την υποδοχή θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συστηματική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση των ξένων τουριστών προς τη χώρα μας. Ανάλογο μερίδιο αύξησης εμφανίζεται και για τη Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πιερία.

Ως Νομαρχία Θεσσαλονίκης κρίναμε ότι είναι ιδιαίτερα ενισχυτικό για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας να καθιερώσουμε την "Ημέρα υποδοχής των τουριστών» διότι εκτός των άλλων, θέλουμε οι φίλοι που μας επισκέπτονται να νιώθουν από την πρώτη στιγμή τη φιλοξενία και την εκτίμηση του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Εύχομαι η δική μας πρωτοβουλία να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που επιλέγουν οι ξένοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές».


Την πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη στηρίζουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οινΝομάρχες Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος, Πιερίας Γεώργιος Παπαστεργίου, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Νομού Θεσσαλονίκης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, η Διεύθυνση του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα