Μετά την πυρπόληση του περιπολικού της αστυνομίας ο πρωθυπουργός καλεί τον Πολύδωρα

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου θα σήμερα το πρωϊ ο Βύρων Πολύδωρας μετά από αίτημα του Κώστα Καραμανλή. Η πρόσκληση του Πρωθυπουργού ήρθε λίγες ώρες μετά τη νέα γκάφα αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη, να σταθμεύσουν το περιπολικό με το οποίο μετέφεραν έναν τοξικομανή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να το κάψουν με μολότοφ κουκουλοφόροι, κάτι που προκάλεσε οργή και στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Το πλήρωμα και οι αξιωματικοί που διέταξαν την μεταγωγή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ συνεργάτες του Βύρωνα Πολύδωρα απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κάνει ηρωική έξοδο. Μόλις τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου κουκουλοφόροι έσπαγαν και έκαιγαν για 3 ώρες ανενόχλητοι αυτοκίνητα στην περιοχή γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί στάθμευσαν το περιπολικό τους στην ίδια περιοχή. Η αμέλεια τους προκάλεσε οργή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κύκλοι του οποίου ανέφεραν: «Μέγιστη βλακεία αυτό που έκαναν οι δύο αστυνομικοί. Από τη στιγμή που στο ίδιο σημείο έγιναν χθες επεισόδια, δεν έπρεπε να πάνε με περιπολικό. Έπρεπε να πάνε οι αστυνομικοί με συμβατικό αυτοκίνητο, που θα το άφηναν μακριά, να παραλάβουν τον ιατροδικαστή ή να μεταφέρουν τον τοξικομανή πάλι με συμβατικό αυτοκίνητο, που θα το άφηναν μακριά. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Βύρων Πολύδωρας έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του περί αγγαρείας στο υπουργείο, την δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε την Δευτέρα την Αστυνομία, λέγοντας ότι «η Αστυνομία, όπως και όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου, κρίνεται. Όλοι κρίνονται αν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή όχι. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι πάρα πολύ καλή η δουλειά που γίνεται, ανάλογα με το αποτέλεσμα, σε άλλες είναι λιγότερο επιτυχημένη. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε δουλειά». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απάντησε μέσω συνεργατών του σε όσους εντός και εκτός κυβέρνησης τον επικρίνουν. «Ο κ. Πολύδωρας δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, γιατί δεν είναι ο ίδιος το πρόβλημα. Τα προβλήματα είναι άλλα και μεγάλα. Δεν κάνει ηρωική έξοδο. Οι έξοδοι είναι ταπεινές και δεν σκοπεύει να κάνει ψυχολογικές επιχειρήσεις στον Πρωθυπουργό», ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Πολύδωρα.

Άλλο ένα επεισόδιο όμως έρχεται να ταράξει τα νερά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δημοσίευμα αναφέρει, ότι ο συνδικαλιστής Θανάσης Κατερινόπουλος παραιτήθηκε από την Αστυνομία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Το υπουργείο απάντησε με ανακοίνωση του σε έντονο ύφος, αναφέροντας: «Ο παραιτηθείς αξιωματικός δεν υπέβαλε ποτέ αναφορά-ενημέρωση προς τους προϊσταμένους του για επικείμενο "χτύπημα" ή βίαιη ενέργεια. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός πολιτεύεται και κατέρχεται ως υποψήφιος πολιτικού κόμματος σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας. Διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος τμήματος επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και στο ειδικότερο αντικείμενό του ανήκε η ευθύνη επιτήρησης (και) της Πρεσβείας των ΗΠΑ. (Ουσιαστικό) έργο του: Η υψηλού επιπέδου κριτική κατά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχετικό άρθρο: Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση για το «Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω»

πηγή: alphatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα