Συμπαράσταση στο φοιτητή που συνελήφθη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα η πανεπιστημιακή κοινότητα, εξέφρασε ην υποστήριξη της στον κρατούμενο δευτεροετή φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, που συνελήφθη μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου (5 Μαΐου), στην Εθνικής Αμύνης.

Ο Αντιπρύτανης, Σταύρος Πανάς, ανακοίνωσε την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ορίσει τον ίδιο ως παρατηρητή στην όλη διαδικασία, καθώς και να αποκηρύξει κάθε είδους βία, από όπου και αν προέρχεται. Ο Αντιπρύτανης είχε οριστεί και πάλι παρατηρητής του ΑΠΘ στη δίκη των 49 συλληφθέντων σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Μάρτιο στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος κρατούμενος.

Ο κ. Πανάς εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι τα επεισόδια δεν πρέπει να «χρεώνονται» στο ίδρυμα. Σύμφωνα με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ο κατηγορούμενος φοιτητής βρισκόταν σε πάρτι που πραγματοποιούσε η ΠΑΣΠ Πολυτεχνικής και ο φοιτητικός σταθμός 1431 ΑΜ, ενώ η σύλληψή του έγινε δύο ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων και σε περιοχή άσχετη με το χώρο των επεισοδίων. Ταυτόχρονα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και στο σπίτι του δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, Ελευθερία Καρνάβου, καταδίκασε τα επεισόδια του Σαββάτου και καταλόγισε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αδυναμία επιβολής της τάξης, ενώ υποστήριξε ότι το τρόπος που λειτούργησαν οι αστυνομικές αρχές «δημιουργεί υποψίες για παγίδευση και στοχοποιημένη καταδίωξη του φοιτητή». Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα