Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πέντε νεαρο για τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν την Κυριακή πέντε νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα επεισόδια, που προκάλεσε το Σάββατο τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων στην συμπρωτεύουσα. Από αυτούς οι τρεις παραπέμπονται για δυο κακουργήματα και οι υπόλοιποι για πλημμελήματα. Ο ένας μάλιστα από τους νεαρούς που ήταν μεταξύ των 49 συλληφθέντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν ένας από τους δράστες του εμπρησμού της σκοπιάς στον Άγνωστο Στρατιώτη.Για το λόγο αυτό μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής με όλο το προανακριτικό υλικό προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση και να απαγγελθούν ανάλογες κατηγορίες. Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρεται στα κρούσματα βίας και επισημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί από την αστυνομία αποτελέσματα.

Έλλειμμα στην πληροφόρησή του για τους κουκουλοφόρους δηλώνει ότι έχει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Ο Βύρων Πολύδωρας, παραδέχεται ότι υπάρχει και ανεπάρκεια στην αστυνομική αντιμετώπιση της δράσης τους και τονίζει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Επίσης δηλώνει ότι στο εξής οι "γκαζάκηδες" και οι κουκουλοφόροι θα εξουδετερώνονται και θα συλλαμβάνονται, ενώ για την αντιμετώπιση διαδηλωτών και χούλιγκαν προσθέτει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ακόμα και σφαίρες από καουτσούκ.

Ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις και στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, εφόσον οι υπηρεσίες της αστυνομίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες.

"O Βύρων Πολύδωρας δεν είναι «κολλημένος με την καρέκλα». Είναι ένας άνθρωπος που είναι δεκαοχτώ ώρες το εικοσιτετράωρο στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Και απαιτεί από την αστυνομία αποτελέσματα. Οχι μόνο ο ίδιος. Το απαιτεί η ελληνική κοινωνία" τόνισε.
ΠΗΓΉ: ΑΠΕ


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα