Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται οι δράσεις για την ανακύκλωση υλικών από την αντιδημαρχία Καθαριότητας, δήλωσε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, πρόκειται για πρωτοβουλίες και οργανωμένα προγράμματα που έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας μέσα από την καθημερινή συνήθεια της ανακύκλωσης.
Είναι φανερό ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης η ανακύκλωση, έχει περάσει πλέον στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών ως μια θετική διέξοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έως τον Σεπτέμβριο του 2008 το Γραφείο Ανακύκλωσης της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προώθησε για ανακύκλωση :
Ø 4.700 τόνους χαρτί (ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2007 : 35%, η δε αύξηση του 2007 σε σχέση με το 2006 ανέρχεται σε 17,9%)
Ø 350 τόνους υλικών συσκευασίας (γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο)
Ø 150 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
Ø 3,5 τόνους μπαταρίες
Ø 1,2 τόνους λαμπτήρες.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2008 ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης των μπλε κάδων του Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης του Α΄ και Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, περίπου 700 κάδοι.Σε συνεργασία με τον Ο.Τ.Α. Μείζονος και την Ελληνική Εταιρία Ανάκτησης Ανακύκλωσης Συσκευασιών, στα επόμενα δύο χρόνια θα περιέλθουν στην ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης στα όρια του Δήμου μας, συνολικά 1400.Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πανελλήνια πρώτος στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στην ανακύκλωση λαμπτήρων και παλαιών μπαταριών και ορυκτελαίων.Συγκεκριμένα, από 1/1/2007 μέχρι σήμερα έχει δώσει προς ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 25 τόνους χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια και 2.080 παλαιά ελαστικά.
Από δελτίο τύπου




