Διεθνές Πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη το 2008

Τον Ιανουάριο του 2008 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που θα ανταποκρίνεται στα πρότυπα ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και θα προσφέρει γνώσεις σε καινούργια θεματικά πεδία.
Ζητήματα λειτουργίας του νέου πανεπιστημίου, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου (10ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης -Μουδανιών), ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας, Μ. Γιαννάκου και στην επταμελή Διοικούσα Επιτροπή. Όπως έγινε γνωστό, το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει αρχικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτίριο στη Μηχανιώνα, όπου υπάρχουν βλέψεις για τη δημιουργία "πανεπιστημιακού κάμπους".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας και αντιπρύτανη του πανεπιστημίου City του Λονδίνου, Κώστα Γραμμένο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου, καθώς και οι διαπραγματεύσεις για το κτίριο που θα στεγάσει αρχικά το πανεπιστήμιο. Οι θεματικές ενότητες και το πρόγραμμα σπουδών αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Η κ.Γιαννάκου επεσήμανε ότι διασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα ακαδημαϊκών με διεθνή εμπειρία, ενώ το πρόγραμμα σπουδών θα ανταποκρίνεται στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας τη διεπιστημονικότητα, νέες μεθόδους και χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων.
«Το διεθνές πανεπιστήμιο είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα ενός πραγματικά διεθνοποιημένου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα της κοινωνίας της γνώσης και της πληροφορίας και μπορεί να δώσει δυνατότητες και ευκαιρίες όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε ξένους. Εχει την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου και από αυτό περιμένουν πολλά οι απόδημοι Ελληνες και οι ακαδημαϊκές προσωπικότητες» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα