Πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της κίνησης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ανάσα" στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη δίνει ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου θα μπορούν να ενημερώνονται, σε πραγματικό χρόνο, για την κίνηση στους δρόμους.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα "City Traffic", που θα τεθεί σε λειτουργία από το Φθινόπωρο, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία της εταιρίας ραδιοταξί Θεσσαλονίκης "Λευκός Πύργος", με την εγκατάσταση εξακοσίων και πλέον ηλεκτρονικών - τηλεματικών συσκευών σε αντίστοιχα ταξί.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για τον κυκλοφοριακό φόρτο και για άλλα έκτακτα συμβάντα στους δρόμους, όπως ατυχήματα και διαδηλώσεις και να επιλέγουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Με τον τρόπο αυτό θα προγραμματίζουν ευκολότερα τα ραντεβού και τις μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Την ώρα που τα 600 ταξί θα κινούνται σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος οι τηλεματικές συσκευές, μέσω δορυφόρου, θα συλλέγουν τα στοιχεία κίνησης και θα τα μεταφέρουν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του ραδιοταξί "Λευκός Πύργος". Εκεί θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται και στη συνέχεια θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους.

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού συστήματος "City Traffic" εκτός από την ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους θα μπορούν επίσης, να ζητούν πληροφορίες για τη συντομότερη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να κατευθυνθούν σε κάποιο σημείο της πόλης, αλλά και για τους δρόμους που είναι κλειστοί λόγω διαδηλώσεων.

Οι πληροφορίες θα δίνονται τηλεφωνικά, με γραπτά μηνύματα, αλλά και μέσω διαδικτύου.

πηγή: SKAI

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα