Πίστα της φόρμουλα 1 η περιφερειακή Θεσσαλονίκης!

Σε πίστες της «Φόρμουλα Ένα» μετατρέπουν καθημερινά -και κυρίως τις βραδινές και νυχτερινές ώρες- οδηγοί την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφονται από συνεργεία της Τροχαίας ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, τη στιγμή που το επιτρεπτό όριο είναι 90 χιλιόμετρα.

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητες -γνωστοί ως «κόντρες»- αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Περιφερειακή Οδό, παρά την επιβολή χρηματικών προστίμων και κυρώσεων στους παραβάτες οδηγούς. Το διήμερο 1-2 Αυγούστου σε ελέγχους των ανδρών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) εντοπίστηκαν τρεις οδηγοί να συμμετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα 700 ευρώ και αφαιρέθηκαν οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, καθώς επίσης οι πινακίδες των οχημάτων τους.

Σε άλλη περίπτωση, τα ραντάρ των συνεργείων της Τροχαίας κατέγραψαν οδηγό να «τρέχει» με ταχύτητα 199 χιλιομέτρων. Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επίσης, στον ίδιο δρόμο και κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εντοπίστηκαν ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ -χωρίς επιβάτες- να κινείται με ταχύτητα 113 χιλιομέτρων, αντί του επιτρεπόμενου ορίου των 70 χιλιομέτρων, που ισχύει για τα συγκεκριμένα οχήματα κι ένας ακόμη οδηγός ταξί, που μετέφερε επιβάτη, να κινείται με ταχύτητα 175 χιλιομέτρων.

Συνολικά, το συγκεκριμένο διήμερο, καταγράφηκαν 126 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Οι περισσότερες εξ αυτών -68 τον αριθμό- αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, ενώ σε συνολικά οκτώ περιπτώσεις οι οδηγοί διαπιστώθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα