«Πλησιάζει» η απόκτηση Κινητής Μονάδας διακομιδής νεογνών

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει Κινητή Μονάδας διακομιδής νεογνών, που θα παραχωρηθεί ως δωρεά από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Γιαννόπουλου, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δ. Γαλαμάτης, με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η διακομιδή νεογνών στη Θεσσαλονίκη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα παρουσίαζε προβλήματα.


Στην απάντηση του Κ. Γιαννόπουλου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Το Εθνικό Κέντρο ?μεσης Βοήθειας διακομίζει χωρίς προβλήματα νεογνά σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιώντας θερμοκοιτίδες από τα Νοσοκομεία που αιτούνται τη διακομιδή. Οι θερμοκοιτίδες δένονται επάνω στο φορείο για την ασφαλή μεταφορά του νεογνού.


Εξαίρεση σε αυτήν την πρακτική αποτελεί η Αθήνα, όπου δύο Κινητές Μονάδες νεογνών, μία από το Παίδων «ΑΠΑ ΣΟΦΙΑ» και μία από to ΕΚΑΒ πραγματοποιούν τις διακομιδές νεογνών (η μία είναι δωρεά από το «Χαμόγελο του Παιδιού»).


Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΚΑΒ πανελλαδικά, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες για την παραχώρηση (δωρεά) μιας Κινητής Μονάδας διακομιδών νεογνών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Βορείου Ελλάδος».


Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής κ. Δ. Γαλαμάτης δήλωσε: «Η διακομιδή νεογνών με ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί βασικό μας μέλημα Με ικανοποίηση ενημερώθηκα, από την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας ότι σύντομα θα καλυφθούν και οι ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα.Οφείλω επίσης να συγχαρώ αλλά και να επαινέσω το «Χαμόγελο του Παιδιού», τόσο για τη συνολική του δραστηριότητα , όσο και για τη δωρεά της Κινητής Μονάδας νεογνών στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης».

Σταυρούλα Ν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα