24 χρόνια φυλακή για τις μαχαιριές

Σε κάθειρξη 24 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, 36χρονος, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε βαρύτατα με αλλεπάλληλες μαχαιριές 24χρονη, στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για Ιορδανό υπήκοο, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο 36χρονος, που βρισκόταν στη χώρα μας για μεταπτυχιακές σπουδές, διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με το θύμα. Τα ξημερώματα της 10ης Δεκεμβρίου του 2006, έστησε καρτέρι στη νεαρή γυναίκα, στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν. Την ώρα που το θύμα μπήκε στο κτίριο, ο δράστης την ακολούθησε στο ασανσέρ και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι, μήκους περίπου 15 εκατοστών, με το οποίο τής κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα σε ολόκληρο το σώμα. Η κοπέλα κάλεσε σε βοήθεια, και δύο ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τις φωνές της, έσπευσαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, τραυμάτισε τους δύο ενοίκους με το μαχαίρι που κρατούσε στα χέρια του. Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία σε ρέμα της περιοχής.

Γιατρός του νοσοκομείου «Παπανικολάου» που χειρούργησε την 24χρονη φοιτήτρια, καταθέτοντας στο δικαστήριο, έκανε λόγο για θαύμα που η γυναίκα επέζησε. Μάρτυρες που κατέθεσαν υποστήριξαν ότι ο δράστης προέβη στην ενέργεια για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 36χρονος, που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του, πλην όμως, δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για τα κίνητρα της ενέργειάς του.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα