Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1039 άτομα
Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης

Συνάντηση της Υπουργού  Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά,του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρα. και του Δήμαρχου  κ. Β. Παπαγεωργόπουλος πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της ημερίδας «Τουριστική Χάρτα - Κεντρική Μακεδονία»
Από την συνάντηση προέκυψε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης ως βασικό τουριστικό προορισμό.


Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε:
« Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με την κ. Πετραλιά για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Είχα επίσης την ευκαιρία να αναπτύξω τις δραστηριότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκινούν από την ανάδειξη των μνημείων της πόλεως κι επεκτείνονται στη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και σε συγκεκριμένα προγράμματα αναπλάσεων περιοχών της πόλης. Και βεβαίως αναφέρθηκα στην ανάπλαση της παραλίας, ένα ζωτικό έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και τρία περίπου χρόνια και πιστεύω πως με τη βοήθεια της κυβέρνησης θα τελειώσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Τέλος συζητήσαμε για το πλαίσιο μιας καινούριας προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για να αναδείξουμε και να διαφημίσουμε την πόλη, μέσα από το πρόγραμμα city break. Από τον τουρισμό περιμένουμε πάρα πολλά και για αυτό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αντιμετωπίζονται πολύ θετικά από όλους μας».


Με τη σειρά της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά ανέφερε μεταξύ των άλλων:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι για άλλη μια φορά στη Θεσσαλονίκη και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με το Δήμαρχο κ. Β. Παπαγεωργόπουλο. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες πόλεις της χώρας μας και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών. Είναι μια πόλη σύμβολο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που της αξίζει να βρεθεί στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη και να αποτελέσει σταθμό για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Το City break, όπως διεθνώς αναφέρεται, δηλαδή ο τουρισμός των πόλεων, προβλέπει την ανάδειξη μιας πόλης, μέσα από την πολιτιστική και της ιστορική της διάσταση, προωθώντας νέες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο ιαματικός τουρισμός. Όλα αυτά η Θεσσαλονίκη τα συγκεντρώνει. Ο στόχος μας σ’ αυτή τη νέα στρατηγική για τον τουρισμό είναι να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής».


Πηγή: .kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα