Νεκρός ο οδηγός του λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη μετά την καταδίωξη ένοπλου

Ο νεαρός είχε συλληφθεί το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς μετά την υπόδειξη γυναίκας της οποία είχε αρπάξει το πορτοφόλι σε περίπτερο στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την προσαγωγή του με περιπολικό στην αστυνομική διεύθυνση στη Σύνδο για εξακρίβωση στοιχείων και ενώ βρισκόντουσαν στην εθνική οδό στη γέφυρα του γαλλικού ο νεαρός που δεν φορούσε χειροπέδες άρπαξε το τσαντάκι του ενός αστυνομικού μέσα στο οποίο βρισκόταν το υπηρεσιακό του περίστροφο και κατάφερε να διαφύγει.

Οπλισμένος σταμάτησε μια διερχόμενη οδηγό της άρπαξε το ΙΧ αυτοκίνητο αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί γιατί τρακάρε και στη συνέχεια προσπάθησε να κλέψει ένα άλλο φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο προαύλιο εταιρείας στη Σύνοδο. Λίγα μόλις μετρα πιο κάτω σταμάτησε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 53 και στο οποίο επέβαιναν τέσσερις επιβάτες.

Όταν αντιλήφθηκε ότι τον καταδίωκαν αστυνομικοί εν ψυχρώ πυροβόλησε και σκότωσε τον 60χρονο οδηγό, πατέρα δύο παιδιών ηλικίας 23 και 24 ετών, και πεζός έτρεξε προς το κτίριο μια αποθήκης και από εκεί προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τα χωράφια.

Στη συνέχεια ο δράστης εισέβαλε σε αγροικία 4 μέλους οικογένειας πήρε όμηρο τον σύζυγο και πατέρα δυο παιδιών ο όποιος εκείνη την ώρα έφευγε με το αυτοκίνητο του και τον ανάγκασε να βγει στην εθνική οδό.

Τραυματισμένος ο ληστής έβγαλε από το ΙΧ τον όμηρο αλλά πριν προλάβει να απομακρυνθεί οι αστυνομικοί που ήδη τον καταδίωκαν τον κύκλωσαν και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκε στη Γενική αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου και ανακρίνεται.

Υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια καταλογίζει το ΥΠΕΣ στο πλήρωμα του περιπολικού.

Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έξι αστυνομικοί, που από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά την μεταγωγή κρατουμένου στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να διαφύγει ο κρατούμενος και να τραυματίσει θανάσιμα ιδιώτη οδηγό αστικού λεωφορείου, με το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Σίνδου και Αμπελοκήπων και τέσσερεις αστυφύλακες των Υπηρεσιών αυτών.

Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό, έτσι ώστε να καταλογιστούν οι πειθαρχικές ευθύνες και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όλων όσων ενεπλάκησαν.

Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη ποινική προανακριτική διαδικασία για την απόδοση των τυχόν ποινικών ευθυνών .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα